Nepečené zákusky

Burizónové guľky

Suroviny: 125 g masla, 1 konzerva sladkého kandizovaného mlieka, 2 balíky burizónov, 300 g kryštálového cukru. Postup: Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme kandizované mlieko, chvíľu povaríme a odstavíme zo sporáka. Potom pridáme maslo, burizóny a opatrne premiešame. Lyžicou, ktorú sme namočili do chladnej vody, tvarujeme guľky, ktoré necháme postáť na chladom mieste.

Čokoládová saláma

Suroviny: 250 g 100 % tuku, 250 g cukru, 2 vajce, 40 g kakaa, hrsť orieškov, hrsť kokosu, 250 g piškót, 2 lyžice rumu Postup: Tuk vymiešame s cukrom a vajcami, pridáme kakao, oriešky, kokos a piškóty nakrájané na kocky. Z cesta vyváľame šišky, ktoré obalíme v kokose a krájame na plátky.

Čokoládové košíčky

Suroviny: horká čokoláda, dve tyčinky Ladové kaštany, dve lyžice čokoládového krému a mandle Postup: Budeme sa trochu hrať na umelcov a k tomu potrebujeme ploché štetce a malé papierové košíčky. Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Papierové košíčky uložíme po dvoch do seba a štetcom ich zvnútra celé natrieme čokoládou. Potrebujeme dosiahnuť, aby čokoládová hmota v košíčku bola dostatočnej hrúbky a bola pevná. Postupov som vyskúšal mnoho a najviac sa osvedčil tento. Košíčky...

Cukríky z gaštanového pyré

Suroviny:   horká čokoláda, 200 gramov gaštanového pyré, marcipán a čokoládová ryža Postup: Ak si dokážete gaštanové pyré vyrobiť, spravte si ho sami. Ak nie kúpte si hotové mrazené. V mise zmiešame gaštanové pyré a rozpustenú horkú čokoládu, hmotu necháme vychladnúť, aby sa z nej dobre tvarovalo. Vytvarujeme valčeky, ktoré z bokov obalíme v čokoládovej ryži. Z marcipánu vytvarujeme malé peniažteky, ktoré prilepíme na vrch valčekov. Necháme v chlade poriadne stuhnúť. Po stuhnutí...

Domáce Ferrero Rocher

Suroviny: dve čoko Tatranky, dve Liny, 100 g horkej čokolády, tri lyžice čokoládového krému a arašidy Postup: Arašidy nalúpeme a pomelieme na stredne hrubom mlynčeku. Do misy vložíme Tatranky a Liny a tĺčikom na mäso ich poriadne rozmlátime. Prisypeme za hrsť pomletých arašidov. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a čokoládový krém. Vylejeme to oblátkovo-orechovej hmoty, poriadne premiešame a necháme vychladnúť. Mokrými rukami vyformujeme guličky, ktoré obalíme v pomletých arašidoch....

Domáce Mozartove gule

Suroviny: jeden dezert Zlatý nugát, marcipán, horkú a mliečnu čokoládu Postup: Z cukríkov zlatý nugát v rukách vytvarujeme guličky. Z marcipánu vytvarujeme placku a nugátovú guličku v nej obalíme. Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme jednu horkú a jednu mliečnu čokoládu. Každú guličku napichneme na špajľu a namočíme v rozpustenej čokoláde. Ak máme kuchynskú mriežku necháme na nej odkvapkať a stuhnúť. Ak nie musíme si pomôcť studeným tanierom. Po stuhnutí guličky zrežeme ostrým nožom a...

Hrudky s müsli

Suroviny: 300 g horkej čokolády, 300 g müsli, 2 lyžice oleja na alobal, 45 papierových košíčkov, alobal Postup: Najprv nožom nahrubo nasekáme čokoládu a rozpustíme ju  nad parou.Ešte teplú ju zmiešame s müsli. Väčšie tácku vyložíme alobalom a potrieme olejom. Pomocou dvoch lyžičiek vykrajujeme z ľahko vychladnutej hmoty čokoládové hrudky. Kladieme ich vedľa seba a necháme stuhnúť. Hotové hrudky vložíme do papierových košíčkov, dáme do krabičky, prikryjeme fóliou a uschováme na...

Jednoduché tiramisu

Suroviny: 1 upečený bisquit, 1 balenie piškót, 2 dl silnej osladenej kávy, 0,2 dl rumu, 750 g tvarohu, 3 vrecúška vanilkového cukru, 1 lyžičku práškového cukru, 1 veľký nízkotučný biely jogurt, 1 šľahačkovú smotanu, 3 plátky želatíny, horkú čokoládu. Postup: Na upečený bisquit poukladáme piškóty, ktoré máčame v silnej osladenej káve s rumom. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a bielym jogurtom na veľmi hladkú hmotu. Do tvarohovej hmoty zamiešame vyšľahanú šľahačku a...

Karamelová drť

Suroviny: Krupicový cukor, voda, olej Postup: Krupicový cukor vysypeme na panvicu, zalejeme vodou a necháme variť do zhnednutia. Potom vylejeme na plech vymastený olejom a necháme úplne stvrdnúť. Dáme do mixéra rozmixujeme na konzistenciu kr. cukru.

Karamelové oblátky

Suroviny: 250 g cukor kryštál, 120 g tuku, 120 g másla, sladené kondenzované mlieko, 100 g vlašských orechov (nahrubo), 2 polievkové lyžice vody, 4 ks obdĺžnikových tortových oblátiek Postup: Cukr+voda udeláme karamel, postupne pridáváme orechy, tuk s máslem, kondenzované mléko. Povaríme a natíráme na oplatky a slepíme dohromady, oplatky na 12 hod. zatížíme, hotové oplatky postríkáme čokoládou.

Kokosové guľky

Suroviny: 1 plechovku kondenzovaného sladeného mlieka SALKO, 125 g kokosu, 100 g lúpaných mandlí, kokos na obalovanie Postup: V mise zmiešame kokos s kondenzovaným mliekom, zakryjeme foliou alebo alobalom a necháme v chlade stát cez noc. Z hmoty vytvárame guľky, do stredu dávame mandľu a obaľujeme v kokose. Dobre vychladíme. Tip: Pre obmenu a podľa chuti môžeme guľky plniť hrozienkami máčanými v rume, kandizovaným ovocím, vlašskými alebo lieskovými orieškami, kúskom čokolády a pod....

Kokosové rezy nepečené

Suroviny: 250 g IVY, 230 g prášk. cukru, 210 g sušeného mlieka, 250 g kokosu, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 1 dcl rumu, kakao Poleva: čokoládová - 150 g čokolády na varenie a 80 g IVY Postup: Tuk rozhrejeme nad parou a postupne všetko pridávame. Pokiaľ je veľa omastku, pridáme ešte cukor. Spracujeme cesto, polovicu zafarbíme kakaom. Kakaové cesto nanesieme na plech naspodok, navrch biele cesto. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou. Krájame na rezy alebo môžeme vykrajovať rôzne...

Krémeš BB keksov

Suroviny: 3 balíčky BB keksov, Krém I: 1 liter mlieka, 3 PL hladkej múky, 2 balíky Zlatého klasu, 3 PL kryštálového cukru. Ďalej: 1 Heru, 12 dkg práškového cukru Krém II: 2 šlahačkové smotany, 2 stužovače do šlahačky, 1 vanílkový cukor Postup: Krém I: mlieko, múka, Zlatý klas, kryštálový cukor – uvariť krém a nechať vychladnúť. Potom pridať do pudingu: Heru, práškový cukor a spolu vymiešať a vymixovať na hladký krém. Krém II: spolu vyšlahať na krém. Na hlboký plech...

Ľadová čokoláda

Suroviny: 160 g bieleho 100% tuku, 250 g práškového cukru, 30 g kakaa, 1 lyžice hrubej múky Postup: Tuk rozpustíme nad parou, pridáme ostatné prísady, spracujeme a plníme do formiček.

Ľadové šuhajdy

Suroviny: 1 Salko, 1 Stužený tuk Cera, 3 ks várovej čokolády. Krém: 1/8 masla, 1 vanílkový cukor, 1 PL kakaa, 1 a 1/2 cl rumu malý štampelík, asi 80 papierových košíčkov Postup: Salko 2 hodiny variť pri otáčaní krabice, nechať vychladnúť. Čokoládu rozlámať do stuženého tuku a rozpustiť na hladkú hmotu. Krém - vymiešať na hladko maslo, van. cukor, kakao, Salko a rum. Na spodok mištičku 1 mokka lyžicku čokolády , potom 1/2 KL krému  a na vrch dať 1 plnú Kávovú lyžičku čokolády....

Mandle v čokoláde

Suroviny: mandle, čokoláda na varenie, tuk Postup: Olúpané madle nakrájame na rezance, opražíme na suchej panvici. Rozpustíme čokoládu na varenie s trochou 100% tuku. Do teplej čokolády vmiešame opražené rezance mandlí v pomere: 1 diel čokolády, 2 diely mandlí a touto zmesou plníme malé papierové košíčky. Necháme stuhnúť.

Mozartove guľôčky

Suroviny: I. hmota: 14 dkg posekaných mandlí, 14 dkg práškového cukru, 1 lyžica bielkov II. hmota: 14 dkg práškového cukru, 11 dkg posekaných orechov, 6 dkg čokolády (rozpustenej), 1 bielok, 1 lyžica rumu   Postup: I. hmota: Všetko spolu zmiešame a necháme trochu odležať v chladničke. II. hmota: Všetko spolu zmiešame. Z I. hmoty  tvoríme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v II. hmote a polejeme čokoládovou polevou.

Nepečená bábovka s ríbezľami, jostou a višňami

Suroviny: Ovocná hmota: 400 g zmesi čiernych a červených ríbezlí, josty a vykôstkovaných višní, 200 ml vody, 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 plátky želatiny Tvarohová hmota: 500 g mäkkého tvarohu, 1 ušľahaná šľahačka, 1 vanilkový cukor, 100 g cukru   Postup: Ovocná hmota: všetko rozvariť a zahustiť 1 vanilkovým pudingom, pridať aspoň 2 plátky alebo časť želatiny z tvarohovej hmoty, aby bola hmota súdržnejšia.  Tvarohová hmota: vyšľahať dohromady a pridať 1 sáčok v...

Nepečená jogurtová pologuľa

Suroviny: 1 Rama cremefine alebo šľahačka, 1 kyslá smotana, 1 malý biely jogurt, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškového cukru (podľa chuti), 1 PL citrónu, 1 ČL vanilkovej arómy, 6 plátkov želatiny, 50 ml mlieka, 300 g zmesi ríbezlí osladených 3 PL cukru, piškóty. Postup: Misu vyložiť potravinovou fóliou. Ramu ušľahať s cukrom a vanilkovým cukrom, pridat kyslú smotanu, jogurt, citrón a arómu. Želatinu nechať nabobtnať 10 minút vo vode, potom vymačkať. Kúsek (zhruba pol plátku) rozpustiť v...

Nepečená kakaovo-kokosová roláda

Suroviny: 250 g mletých sušienok, 100 g práškového cukru, 3 vrchovaté lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, 4-5 lyžíc uvarenej čiernej kávy Krém: 120 g masla, 80 g cukru, 200 g kokosové múčky, 1,5 dl rumu Postup: V mise spracujeme všetky suroviny na vláčne cesto. Na zľahka pocukrovanom igelite rozváľame cesto asi na 1/2 cm. Potrieme krémom, pevne zavinieme, zabalíme do igelitu a necháme stuhnúť v chladničke. Potom krájame na šikmé rezy. Krém: maslo utreme s cukrom, pridáme kokos a rum.

Nepečená kokosová roláda

Suroviny: kakaová hmota: 70 g masla, 250 g práškový cukor, 1,5 lyžice kakaa, 500 g mletých keksov, 0,5 dcl rumu, 1 vajce kokosová hmota: 180 g masla, 250 g práškový cukor, 250 g kokosovej múky Postup: Kakaovú hmotu rozvaľkáme na mastnom papieri posypanom práškovým cukrom. Kokosovú hmotu nožom rozotrieme na kakaovú. Pomocou papiera zvinieme cestá do valca a necháme v chlade. Na druhý deň krájame.

Nepečená torta s mangom

Suroviny: Na tortu: 1 Rama cremefine, 400 ml kyslej smotany, 1 želatinový stužovač, 2 vanilkové cukry, 3 PL práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 1 kompót manga (odkvapkané ovocie), piškóty. Na povrch torty: šťava z kompótu dolitá do 350 ml vodou, 1 vanilkový puding, 2-3 PL cukru, 2 PL citrónu Postup: Tortovú formu vyložíme foliou, dno a boky vyložíme piškótami. Ušľahanú Ramu, do ktorej sme vpracovali cukor, zmiešame opatrne s kyslou smotanou a metličkou vmiešame do želatinového...

Nepečená tvarohová bábovka

Suroviny: 250 g tvarohu, 1 kyslá smotana, 4-5 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 šľahačka, 1 želatinový stužovač Postup: Tvaroh ušľahať s kyslou smotanou, cukrom a potom zľahka vmiešať ušľahanú šľahačku a podľa návodu spojit so želatinovým stužovačom. Bábovkovú formu vyložiť potravinovou fóliou, vliať polovicu hmoty, poklásť piškóty a presladeným ovocím, do druhej polovice primiešať asi 3-4 PL šťavy, ktorú pustilo presladené ovocie, navrstviť do formy a zakončiť piškótami....

Nepečené jahodové rezy

Suroviny: piškóty, šťava z jahôd z 1 plechovky Smotanová náplň: 250 g tvarohu, 1 kyslá smotana, 5 PL kryštálový cukor, 1 šľahačka, 1 želatinový stužovač Postup: Štvorcovú formu vyložiť fóliou, na dno poklásť piškóty, boky dlhými piškótami. Tvaroh ušľahať s kyslou smotanou a potom zľahka vmiešať ušľahanú šľahačku a podľa návodu spojiť s želatinovým stužovačom. Na piškóty naliať polovicu smotanovej hmoty, klásť dalšiu vrstvu piškót, pokvapkanými šťavou z jahôd z 1 plechovky, naliať 2....

Nepečené talianske tiramisu (tvarohové)

Suroviny: 2 balenia detských piškót, 300 g mäkkého tvarohu, 1,2 dl šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, 3 vajcia, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dl silnej čiernej kávy, 2 lyžičky mandľového likéru, čokoládovú ryžu alebo kakao. Postup: Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme šľahačku vyšľahanú so stužovačom a nakoniec tuhý sneh z bielok. Do formy dáme vrstvu piškót, ktoré dobre pokvapkáme kávou a likérom a navrstvíme časť krému. Tento postup opakujeme dva až...

Nepečený banánový zákusok

Suroviny: Plnka 1: 1 ks pudingový prášok čokoládový, 1 PL múka hladká, 2 a 1/2 PL cukor kryštál, 500 ml mlieko, 4 zrelé banány... banánov dávam viac, 4 je málo (5-6) Plnka 2: 250 g tvaroh jemný, 500 ml mlieko, 1 ks pudingový prášok vanilkový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks kompót mandarínkový ... malé kompóty som dala dva Plnka 3: 1 ks smotana na šľahanie 30 %, 1 ks stužovač šľahačky, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana kyslá, 250 g sušienky maslové ... neviem aká je gramáž, spotrebovala...

Nepečený jogurtový rez s ríbezľami

Suroviny: 1 velké balení piškót, asi 300 g ríbezlí (môžu byť čierne aj červené). Krém : 500 g jogurtu, 1 Rama cremefine na šľahanie (alebo šľahačka), 2 vanilkové cukre, 3 PL práškového cukru, 1 želatinový stužovač Postup: Krém: Ramu ušľahať s cukrom, pridať jogurt a krátko vyšľahať. Potom pripravť podľa návodu želatinový stužovač, vmiešať doň lyžícu krému, dôkladne premiešať a naliať do zvyšku krému-opäť premiešať. Na dno nádoby položit papír na pečenie, formu vyložíme piškótami,...

Nepečený tvarohový srnčí chrbát

Suroviny:  1 balíček piškót, 25 dkg tvarohu, 1 dcl mlieka, 1 lyžica svetlej želatíny, cukor podľa chuti, 1 šľahačka, vanilkový cukor, trochu rumu, ovocie. Postup: Želatínu rozpustíme v mlieku, ovocie nakrájame na malé kúsky a namočíme do rumu. Tvaroh rozmiešame so želatínou, cukrom a vanilkovým cukrom do kašovitej hmoty. Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom, rozložíme v nej piškóty, pokropíme ich rumom, potrime tvarohovou plnkou, poukladáme ovocie, znova dáme plnku ovocie, plnku...

Niečo dobré zo zvyškov a karamelu

Suroviny: 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, zvyšky čokolád, krémov a mletých orechov, mandle, piškóty Postup: Konzervu kondenzovaného mlieka jeden a pol hodiny varíme v hrnci plnom vody a necháme ju vychladnúť. Všetky zvyšky čokolád rostopíme vo vondnom kúpeli. Piškóty pomelieme na jemnom mlynčeku. Kondenzované mlieko vyklopíme do misy. Prisypeme orechy a piškóty a prilejeme rozpustenú čokoládu. Všetko spracujeme na hmotu a necháme vychladnúť aby z nej dobre tvarovalo....

Orieškové guľky

Suroviny: 10dkg práškového cukru, 100 g mletých orieškov, 20 g kakaa, 1 lyžice rumu, 1 bielok Postup: Z hmoty vytvorenej z prísad robíme malé guličky a obaľujeme v orieškoch alebo kryštáľovom cukre.
1 | 2 | 3 >>
Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013