Morčacie mäso

Mexické soté

Suroviny: 400 g morčacích pŕs, 2 PL oleja, 1 ČL soli, 1 stredne veľký pór, trochu korenia – mexická zmes, 100 g sterilizovanej červenej fazule, 100 g sterilizovanej kukurice, 100 g sterilizovaného hrášku, 50 g kečupu Postup: Morčacie prsia pokrájajte na rezance a opečte na rozpálenom oleji. Pridajte na rezance pokrájaný pór a spolu opečte. Potom pridajte fazuľu, hrášok, kukuricu a nakoniec kečup. Všetko dobre poduste a podávajte. Ako prílohu podávajte ryžu alebo zemiaky.

Nakladané morčacie prsia

Suroviny: morčacie prsia, horčicový pohár oleja, väčšia cibuľa - nadrobno pokrájaná, lyžica kečupu, lyžica horčice, korenie, červená paprika, vegeta, sójová omáčka, kari korenie, soľ Postup: Nakrájané mäso večer naložíme, ráno osmažíme.

Vyprážané morčacie prsia s Nivou

Suroviny: 850 g morčacích pŕs, 120 g údeného rolovaného pliecka, 200 g oleja, 150 g hladkej múky, 125 g strúhanky, 150 g uhoriek, 80 g zelenej papriky, 60 g citróna, 250 g syru Niva, 0,1 l mlieka, 1-2 vajcia, 15 g soli, 20 g korenia, 750 g zeleninovej oblohy Postup: Plátky mäsa naklepeme, osolíme, naplníme údeným mäsom, paprikou, syrom, preložíme, zopneme páratkom, obalíme v trojobale a vyprážame.
Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013