Ostatné druhy mäsa

Dusený pštros

Suroviny: 1000 g pštrosieho mäsa zo stehna nakrájaného na prúžky, 400 g čerstvých šampiňónov, 100 g sušených broskýň, 1000 ml prírodného jogurtu, 250 ml suchého červeného vína, 2 lyžice oleja, 2 strúčiky roztretého cesnaku, 1 cibuľa nakrájana na kolieska, 2 stonky jemne nakrájaného zeleru, 1 zelený výhonok cesnaku nakrájaný na kolieska, 1 nakrájaná zeleninová paprika, 500 ml  mäsového  vývaru, 2 čajové lyžice múky, 1 čajová lyžica tymiánu, mleté čierne korenie, soľ. Postup:...

Etosha Pfanne

Suroviny: 500 g pštrosích filet nakrájaných na pásiky, 250 ml smotany, 80 g masla, 250 g čerstvých šampiňónov, 100 g mandlí, 4 lyžice oleja, 3 cibule, strúčik cesnaku, sójová omáčka, 2 lyžice Weinbrand, 2 lyžice bazylika, sladká paprika, karí korenie, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Mandle dozlata opražíme na masle. Olej rozpálime na panvici a opečieme mäso. Ochutíme paprikou, karí korením a soľou. Z panvice vyberieme mäso aj so šťavou. Do panvice dáme zbytok masla a opečieme...

Holúbky na ražni

Suroviny: 4 malé holúbky, 200 ml bieleho vína, 1 pohár plnených olív, 100 ml olivového oleja, pol zväzku šalvie, pol zväzku estragónu, šťava z 2 citrónov, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Kuchynsky upravené holúbky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, zvnútra i zvonka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olivy nasekáme nadrobno. Z olivového oleja, bieleho vína, nasekaných byliniek, citrónovej šťavy a nasekaných olív vymiešame marinádu. Holúbky dáme do misy, polejeme...

Pštros na bielej kapuste

Suroviny: 300 g mletého pštrosieho mäsa, pol hlavy bielej kapusty, pol kocky masoxu, 600 g zemiakov nakrájaných na hranolky, 3 lyžice oleja, 500 ml vody, 4 nakrájané cibule, 1 strúčik rozotretého cesnaku, celá rasca, mletá paprika, karí korenie, muškátové korenie, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Bielu kapustu najusno nakrájame a krátko oparíme. Na panvici rozpálime olej a opečieme mleté mäso. Pridáme cibuľu, cesnak a pečieme ešte asi 5 minút. Pikantne dochutíme paprikou, muškátom,...

Pštros v piesku

Suroviny: 500 g pštrosieho mäsa (stejk) nakrájaného na plátky, 200 g sterilizovaného zeleného hrášku, 3 lyžice masla, 3 nakrájané paradajky, 200 g cibule, stužený tuk, sladká paprika, tymian, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Veľký plochý pekáč potrieme tukom, dno pokryjeme nakrájaným mäsom, ktoré polejeme roztopeným maslom a ochutíme tymiánom, paprikou, korením a soľou. Na mäso postupne poukladáme nakrájanú cibuľu, hrach a paradajky. Potom pekáč utesníme alobalom. Pečieme v...

Pštrosí biftek

Suroviny: 400 g pštrosieho mäsa zo stehna (stejk). Marináda: 3 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, 1 čajová lyžička horčice, 3 lyžice smotany, 1 petržlen, 1 cibuľa, štipka chilli korenia, sladká paprika, karí korenie, sójová omáčka, soľ. Postup: Vyššie uvedené prísady na marinádu zmiešame a vložíme do nej bifteky na 2 až 4 hodiny. Odležané bifteky z marinády môžeme pripraviť na grile alebo na panvici. Podávame so šalátom a s chlebom.

Pštrosia sviečková

Suroviny: 1000 g pštrosieho mäsa zo stehna (filet), 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky, 250 ml vody, kocka masoxu, 4 lyžice oleja, 3 lyžice červeného vína, 3 lyžice múky, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ. Marináda: 500 ml červeného vína, 250 ml octu, 2 nakrájané cibule, 2 nakrájané mrkvy, 4 strúčiky rozotretého cesnaku, 1 čajová lyžička papriky, 1 bobkový list, mleté klinčeky, mletý muškátový oriešok, majorán, korenie, soľ. Postup: Z vyššie uvedených prísad pripravíme...

Slimáky na maremmanský spôsob

Suroviny: 24 slimákov s ulitami, 4 paradajky, 1 chilli paprička, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, šťava z 1 malého citróna, 100 ml strúhanky, zväzok mäty piepornej, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Slimáky necháme dobre odkvapkať a naplníme do ulít. Olej rozpálime na väčšej panivici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cesnak rozotrieme so soľou, spolu s paradajkami a očistenou...

Žabie stehienka na prekomurský spôsob

Suroviny: 20 žabích stehienok, 50 g masla, 200 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička sladkej mletej červenej papriky, pol viazaničky petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Očistené a umyté žabie stehienka opečieme na masle. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, podlejeme vodou a dáme dusiť. Po 10 minútach dusenia primiešame kyslú smotanu a odložíme z ohňa. Podávame s pohánkovou...
Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013