Archív článkov

Jahňacie mäso

09.04.2012 11:30
Jahňacie mäso sa objavuje na našich stoloch len veľmi zriedkavo, čo je škoda, pretože jahňacina sa dá veľmi rozmanito a chutne pripraviť. Najlepšie je takmer biele mäso z pridájaných jahniat, ktoré nie sú staršie ako 6 mesiacov a sú kŕmené len mliekom. Mäso z kŕmených jahniat je zo zvierat nie...

Údené mäso

08.04.2012 15:02
Ako správne variť údené mäso V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí, samozrejme výnimka potvrdzuje pravidlo. Napríklad 1,5 kg údeného karé alebo krkovičky sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút, no 1 kg...

Zaváraniny

08.04.2012 12:54
Čím začať Kúpte si alebo oberte len toľko ovocia, koľko ho stihnete za jeden deň spracovať, pretože plody treba konzervovať  čo najrýchlejšie, aby sa nezačali kaziť. Ovocie by malo byť čerstvé, zrelé, zdravé a nepoškodené. Nahnité či dokonca plesnivé nekompromisne vyhoďte. Ovocie najskôr...

Omáčky

07.04.2012 11:28
Ktorá omáčka sa k čomu hodí? Paradajková omáčka  - sa dobre hodí k morčaciemu mäsu., cestovinovým nákypom a zeleninovým jedlám. Bešamelová omáčka - výborne chutí hlavne k zeleninovým jedlám, pokrmom z rýb a k zapekaným slaným nákypom. Holandská omáčka - je ideálna k šťavnatému stejku,...

Stejky

06.04.2012 15:25
Beefsteak (biftek) sa reže najčastejšie zo stehna, má hmotnosť 200 až 300 g a je 2 až 3 cm hrubý. Entrecôte je tenší plátok roštenky, má hmotnosť 150 až 200 g. Filet mignon (medailónik) je malý, okrúhly stejk zo špičky sviečkovice. Filetstejk je zo sviečkovice, hrubý 3 až 4 cm, s hmotnosťou...

Hovädzie mäso

06.04.2012 15:21
Hovädzie mäso dozrieva po porážke ešte 4 týždne v chladiacom boxe. Delí sa na niekoľko druhov: Mäso z jalovíc - mäso z mladých kráv, ktoré sa ešte neotelili. Je šťavnaté a jemné, má jasnú červenú farbu. Mäso z mladých býkov - je to jasnočervené mäso, bez mramorovania (ako to je u mäsa z...

Čokoláda

05.04.2012 18:36
Stále platí, že čím kvalitnejšia čokoláda tým lepšie. Vždy používame horkú čokoládu. Na čokoládu na varenie treba pri týchto receptoch úplne zabudnúť. Čokoláda sa rozpúšťa vo vodnom kúpeli. Do väčšieho hrnca dáme vodu. Vložíme menší hrniec, do ktorého nalámeme čokoládu. Keď voda vo väčšom hrnci...

Oškvarky

05.04.2012 18:35
Keď nemáte doma oškvarky, nezúfajte. V teflonovom kastróliku si ich bez miešania (v klasickom sa musia miešať lebo by sa prilepili a pripálili) s troškou mliečka vyrobte z bravčovej slaniny sami a to za jednu hodinu na miernom ohníku. Aby sa vám upražili skôr, tak slaninku krájajte na menšie...

Divina

05.04.2012 18:33
Najznámejšie druhy diviny: Čierna divina je označenie pre mäso z divej svine. Mäso z mláďat je skutočnou pochúťkou. Staršie mäso by sa malo pred úpravou naložiť do marinády. Chrbát, či už vcelku alebo narezaný na rezne, je vhodný na pečenie a dusenie, tiež stehno, ktoré je vhodné aj na...

Hľadáte originálny darček pre seba alebo svojich blízkych?

05.04.2012 14:21
Navštívte galériu www.arteco.sk , kde nájdete  tisíce originálnych handmade výrobkov od slovenských a českých výrobcov.  Nájdete tu ručne robené šperky, hračky, bytové doplnky, oblečenie a všeličo iné, ale aj výrobky ľudových remeselníkov. Ponúka aj tvorbu súčasných...

Záznamy: 11 - 20 zo 20

<< 1 | 2
Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013